واشنگتن پست: حضور اسد در جده، نشان از نظم جدید منطقه‌‌ای داشت-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

واشنگتن پست: حضور اسد در جده، نشان از نظم جدید منطقه‌‌ای داشت

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی به حضور «بشار اسد» در نشست سران عرب به میزبانی جده پرداخته و نوشت که بازگشت سوریه به جمع کشورهای عربی، نشان از ایجاد نظمی جدید برای منطقه غرب‌آسیا، به دور از مداخلات آمریکایی داشت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۵۹۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» یادداشتی تحلیلی درباره حضور هیات سوری در نشست سران عربی منتشر کرده و نوشت: بازگشت «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه به اتحادیه عرب به میزبانی مقامات سعودی، بخشی از تلاش گسترده‌تر برای کاهش درگیری‌ها و اصطکاک‌ها در خاورمیانه‌ است؛ منطقه‌ای که سال‌ها به عنوان قطب ژئوپلیتیک، درگیر جنگ‌های ویرانگر و ناآرامی‌های اجتماعی بود.

 

این روزنامه در ادامه گزارش خود می‌نویسد: که «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد عربستان در نشست جده ابراز امیدواری کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ، منجر به «پایان بحران آن» شود. اگرچه «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین در طول حضور خود در اجلاس جده عربستان سعودی تلاش کرد تا حمایت‌هایی برای کشورش جلب کند. در حالی که پیامد مهم جنگ اوکراین برای رهبران خاورمیانه این بود که درک کنند «در عصر عدم اطمینان»، نیاز به ثبات بیشتری دارند.

 

این روزنامه آمریکایی همچنین اشاره کرد که عربستان سعودی در تلاش برای اصلاح روابط خود با ایران و به دنبال خروج از جنگ یمن است؛ زیرا برنامه‌های توسعه داخلی خود را در اولویت قرار می‌دهد.

 

واشنگتن پست به احتیاط مقامات آمریکایی و دیپلمات‌های غربی در مورد احیای روابط سیاسی با دمشق هم توجه کرده و نوشت: در زمانی که کشورهایی مانند اردن، الجزایر و امارات خواهان کاهش تحریم‌ها علیه سوریه هستند، قانون‌گذاران آمریکایی تلاش‌های خود را برای تصویب دور جدیدی از قوانین علیه دولت سوریه افزایش داده و جلوگیری از عادی‌سازی روابط واشنگتن با دولت سوریه را تشدید می‌کنند.

 

طبق تحلیل این روزنامه، تغییر و تحولات فعلی غرب‌آسیا ممکن است نشان از کاهش علاقه ایالات متحده آمریکا برای کنش‌گری در این منطقه باشد؛ زیرا واشنگتن امروز بر چالش‌های دورتری از شرق تمرکز می‌کند و در حال عقب‌نشینی از تاثیرگذاری بر مسائل عربی است.

 

واشنگتن‌پست در این گزارش نتیجه می‌گیرد که عادی‌سازی در منطقه با سوریه با سرعت تمام پیش می‌رود و کشورهای عربی در مورد موضع ایالات متحده درباره عادی سازی به درستی قضاوت می‌کنند؛ یعنی اینکه نه می‌خواهد اثر انگشت خود را برای تایید روی آن بگذارد و نه می‌خواهد علناً از آن حمایت کند، اما کاری برای جلوگیری از وقوع آن انجام نخواهد داد. این را روزنامه آمریکایی به نقل از یکی از مقامات سابق پنتاگون که مدیریت برنامه‌های خاورمیانه در شورای آتلانتیک را بر عهده دارد، نقل کرده است.

 

سران اتحادیه کشورهای عربی هفتم ماه می اعلام کردند که پس از ۱۲ سال تعلیق عضویت سوریه در پی بحران در این کشور، با بازگشت سوریه به این نهاد منطقه‌ای موافقت کردند. در سی و دومین نشست سالانه سران کشورهای عربی هم که در ۱۹ می به میزبانی شهر جده عربستان و با حضور تعدادی از سران و رهبران عرب آغاز شد، رئیس‌جمهور سوریه و هیات همراهش شرکت داشت.

 

ولی‌عهد سعودی، محمد بن سلمان در نشست جده از رهبران عرب و روسای هیأت‌های شرکت کننده در اجلاس از جمله رئیس جمهور سوریه استقبال کردند. بشار اسد در سخنرانی خود طی افتتاحیه این اجلاس گفت که کشورهای عربی در مقابل یک «فرصتی تاریخی» برای تنظیم مجدد روابط خانه عربی، به دور از مداخله خارجی، هستند؛ او در این سخنرانی پنج دقیقه‌ای تاکید کرد که هر نوع همکاری بین کشورهای عربی، مستلزم وجود دیدگاه‌ها، اهداف و راهبردهای مشترک عربی است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر